Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

Naš je rad pod nazivom “Amblem” pobijedio između 18 pristiglih radova na natječaju koji su proveli TZ Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatsko dizajnersko društvo.

Konkurencija je bila iznimno snažna jer su na natječaju sudjelovali ponajbolji hrvatski dizajneri, a ocjenjivački sud u sastavu: Vladimir Bakić, Nikola Dobroslavić, Izvorka Jurić, Maroje Mrduljaš i Sean Poropat su ovako obrazložili svoju odluku (izvadak):

Rad se bazira u sustavnom rješenju izvedenom iz raspoznavanja vodećih obilježja Županije, a u kojima se preklapa percepcija turista i građana. Ta vodeća obilježja su zatim povezana sa simbolima koje su zajedničke i samom Gradu Dubrovniku i čitavoj Županiji: sunce, zidine, brodovi i lađe, poljoprivredni proizvodi, otoci te voda. Svakoj od tih «ikona» pridružen je po jedan grafem – jednostavna linearna forma – čime je razvijen grafički jezik rješenja krovnog znaka i njegovih mutacija u primjenama za pojedine fizionomske jedinice Županije, ali i za sve druge primjene poput kulturnih institucija, tematskih parkova ili istraživačkih centara.

Žiri je sustav grafema ocijenio dovoljno razumljivim i vizualno koherentnim, pri čemu je naročito zanimljivo kako nastaju različite priče ispričane vrlo sažetim vizualnim i simboličkim jezikom. Rješenje je grafički dovoljno reducirano da bude lako primjenjivo u raznim formatima i kontekstima, a pri tome zadržava čitljivost i prepoznatljivost. Također, rješenje nije trendovsko nego usklađuje suvremenu estetiku i svojevrsnu vanvremensku kvalitetu.

http://dizajn.hr/blog/rezultati-natjecaja-za-dizajn-vizualnog-identiteta-tz-dubrovacko-neretvanske-zupanije/

S obzirom da se naša suradnja sa Turističkom zajednicom nastavila kreirali smo i turističku brošuru Dubrovačko-neretvanske županije istaknuvši svu njenu raskoš i različitost. Također, dizajnirali smo i kalendare za 2018. i 2019. godinu te razne promotivne materijale.

tzdnz1tzdnz2tzdnz3tzdnz4tzdnz5tzdnz9

dubrovnik2dubrovnik3